Welkom op Webmasterstartpagina.nl

Deze autostartpagina is opgezet om u een handig overzicht te bieden omtrent automobielen en de verzekeringen die daarbij horen.

Autoverzekering

Een autoverzekering is nodig als u wilt rijden. Autoverzekeringen vergelijken levert u dan ook veel voordeel op. Vind hier een handig overzicht van verschillende verzekeraars!

 

Autobanden

Bekijk de beste banden aanbiedingen op de Bandengids!

Bekijk Bandengids

Op de Nederlandse markt zijn er niet alleen ontzettend veel verkopers van autobanden, maar ook nog eens zoveel merken, modellen en maten. Daarnaast is er ook nog de keuze tussen zomer, winter en vier seizoenen banden. Voor een compleet en goedkoop aanbod kunt u terecht bij Bandengids. Zij bieden goedkope autobanden en bovendien zijn er vaak leuke aanbiedingen.

Zomerbanden

De zomerbanden zijn de standaard banden, deze zitten standaard op de auto bij aankoop. In het Nederlandse klimaat bieden deze de beste rijeigenschappen. Het rubber is super stevig en hard. De banden zijn zeer bestendig tegen het hete asfalt zomers en bieden uitstekende grip bij temperaturen boven de 15 graden Celsius. Daarnaast hebben zomerbanden een kortere remweg. Zomerbanden zijn ideaal voor temperaturen boven de 7 graden Celsius.

Winterbanden

Winterbanden zijn ideaal wanneer het kouder is dan 7 graden Celsius, het is dan ook aan te raden beneden deze temperatuur uw banden te verwisselen. Winterbanden bieden bij lage temperaturen betere grip en zorgen voor meer tractie op het wegdek. Doordat de banden soepel blijven bieden ze een betere grip en wegligging. Overigens bent u in sommige Europese landen verplicht om met winterbanden te autorijden. Vervang ze wel weer op tijd, want bij hogere temperaturen is het weggedrag weer minder.


Autobanden


Vier seizoenen banden

Wilt u liever geen banden verwisselen, dan is de all season band een prima oplossing. De banden leveren goede prestaties bij alle weersomstandigheden. Ze beschikken over alle belangrijke kenmerken van de zomer en winterbanden en zijn hierdoor een goed alternatief. Overigens presteren ze niet net zo volledig in de winter als een volwaardige winterband en er zit een groot verschil tussen de soorten. Niet alle soorten zijn goedgekeurd als winterband.

Verwisselen of vervangen

Maak bij de aanschaf eerst een vergelijking tussen de verschillende aanbieders, hierdoor kunt u flink besparen. Let hierbij niet alleen op de prijs van de banden, maar ook op eventuele montage. Er zitten grote prijsverschillen in, haal hier vooral uw voordeel uit!